Bri aan de Bosporus

Laatste reacties

Hieronder vind je een overzicht van de laatste 100 reacties

annaballeeee

hey ik ga ook in egyptyje trouwe maar ik ik moeett nog een manvrouw vinden maar niemand wil mij echt raar. ik zo lief. ik snap echt niet dat niemand mij wil. dus dan ga met mijn kever trouwen in egypte!!!

annaballe

hey echt een tof verhaal ik ga wel even kijken maar weet niet zeker ik ben niet zo rijk.

annabal

heyy super leuk verhaal ik ga denk ik wel even kijken in egypte. dat lijkt me super leuk om al die mensen daar te zien!!! hou van je!!

mona

Hallo iedereen, mijn namen zijn Mona Luis, ik ben hier om te getuigen van een geweldige spellaster, genaamd Dr.Ojie, die me heeft geholpen om HERPES SIMPLEX VIRUS te genezen. Ik was in 2015 geïnfecteerd met HERPES SIMPLEX VIRUS, ik zocht naar een oplossing om alleen ziek te worden voor ziekte in zoveel ziekenhuizen en kruidenhuis voor genezing, maar er was geen oplossing, dus ik was aan het denken hoe ik vrij moet zijn, dat was nu allemaal Mijn gedachten dag en nacht als ik een oplossing kan krijgen zodat mijn lichaam goed kan zijn. Dus op een dag ging ik online op het internet om meer te weten te komen over het Herpes Simplex Virus. Ik kwam tegenover een recensie van een heel jong meisje dat ze haar Herpes Simplex Virus kreeg door een grote spellaster genoemd DrOjie. En ze ging ook zo ver om het e-mailadres en het telefoonnummer van Dr.Ojie te laten vallen en iedereen te adviseren om contact op te nemen met Dr.Ojie voor elke vorm van hulp. Dus ik heb geprobeerd door hem te contacteren via zijn email en mijn probleem aan hem te leggen. Hij vertelde me alles wat ik moest doen en gaf me ook enkele instructies, die ik goed heb gevolgd. Voordat ik wist wat er gebeurde binnen drie weken gebeurde de HERPES SIMPLEX VIRUS die in mijn lichaam was verdwenen, contact op met hem via email: ojieherbalcuretempleofsolution@gmail.com, whatsapp of bel zijn telefoonnummer + 2348074609849

Brigitte

In dat geval zou ik zeker bayt.com gebruiken. Hoewel het lastiger is om op afstand iets te vinden dan wanneer je ter plaatse bent is het zeker niet onmogelijk.

Ik verhuis zelf volgende maand naar Hamburg, dus voorlopig even geen Midden-Oosten voor mij. Daarna hopelijk weer!

Gio

Hoi Brigitte,

ik wil graag voor een kuwaits bedrijf werken . oke bedankt ik ga op de site kijken ..

en ben je al in Midden-oosten?

Groetjes

Brigitte

Hoi Gio,

Waar je het beste een baan kunt zoeken ligt helemaal aan je eigen vakgebied, denk ik. Wil je bijvoorbeeld door een Nederlands bedrijf worden uitgezonden of wil je voor een Koeweits bedrijf gaan werken? Een goed startpunt voor mij was bayt.com, de grootste banensite van het Midden-Oosten. Daar staan zoveel functies op dat het dan vanzelf wel wat duidelijker wordt wat de precieze eisen zijn in je eigen werkveld.

Gio

Hoi Brigitte

Ik zou graag willen weten waar ik te recht kan voor het zoeken van een baan(organisaties) en wat de eisen zijn etc
Top dat is heel aardig van u .

Alvast bedankt

Groetjes

Brigitte

Ook geen plannen meer in die richting?

Ik wil nog steeds heel graag terug naar de Golf, maar ga eerst nog even een omweg via de oosterburen doen. Vanaf volgende maand, dus dan wordt mijn weblog ook weer actief.

Xandra

Nee ik zit er niet, toch leuk hoe dit verhaal weer verder gaat. Ik blijf geïnteresseerd en dit volgen

Brigitte

Hoi Gio,

Wat voor informatie zou je willen krijgen? Dan is het ook wat makkelijker voor mij om je door te verwijzen naar een bepaalde organisatie oid. En misschien kan ik je ook wel een beetje op weg helpen.

Ik ben ook heel benieuwd of je nu in Koeweit zit, Xandra!

GIO

Hoi Brigitte een onderwerp waar ik jaren lang aan denk ..ik heb wel een uitgebreid technische achtergrond en spreek vloeiende Arabisch(schrijven en lezen) heb/kun jij mischien een organisatie waar ik voor info terecht kan?

Alvast bedankt

@xandra is het daar gelukt?

Groetjes

René

leuk verhaal

stefanie

ik ben razend benieuwd naar het vervolg!!

René

Goed verhaal

Stefanie

tja, dit is een aardig verhaal om vanavond goed te kunnen slapen.............

Brigitte

Heb je een bachelor's degree en spreek je vloeiend Engels? Misschien kun je dan wel op een internationale school oid aan de slag. Maar zonder een economische of technische opleiding of vloeiende beheersing van het Arabisch is het niet eenvoudig om iets te vinden, zeker als je je bedenkt dat een Europeaan al snel het viervoudige verdiend van een Indier, die bovendien niet klaagt over mensenrechten ed.

Er is voor zover ik weet geen Nederlandse club, omdat er maar een handjevol Nederlanders in Koeweit woont. Wel organiseert de ambassade af en toe een borrel, waar ook expatvrouwen op af komen. Internationale clubs zijn er genoeg, het merendeel van de inwoners van Koeweit is niet-Koeweiti.

Xandra

Misschien kan mijn echtgenoot daar een baan krijgen. Ik wil echt iets zinnigs doen, winkelen is even leuk maar dat houdt bij mij wel gauw op. Ik ben maatschappelijkwerker en coach.
Ik zal dat Aware Center eens gaan bekijken, bedankt voor de tip. Is er een Nederlandse of internationale club?

Brigitte

Hoi Xandra,

Ik heb eigenlijk geen idee wat expatvrouwen de hele dag doen, behalve winkelen en aan het strand liggen. Een echte vrijwilligerscultuur kent Koeweit niet, maar er zijn misschien wel mogelijkheden bij organisaties als het Aware Center, dat zich inzet voor verbeterde relaties tussen oost en west. Wat voor werk je er zou kunnen doen hangt af van je achtergrond, opleiding en ervaring. Wat betreft vrije tijd: winkelen, winkelen en nog meer winkelen. Er zijn bioscopen (met gecensureerde films, dat wel), sportscholen, stranden, culturele activiteiten met muziek etc.). Vervelen hoef je je dus niet. Overweeg je naar Koeweit te vertrekken?

stefanie

gelukkig maar dat we zo'n grote voorraad boeken hebben, heb je eindelijk eens tijd om dat te lezen! een kiekje met de militairen op het Tahrir plein hoeft niet hoor, slaan we graag over......

Xanda Spronk

Duidelijk verhaal. Wat is er te doen voor expatvrouwen als je niet werkt? In welke sectoren zijn er mogelijkheden om te werken en is er bijvoorbeeld vrijwilligerswerk?
Wat doen mensen er in hun vrije tijd?

stefanie

mooi verhaal, geeft toch weer een beter beeld hoe het momenteel in cairo is.

Guido

Leuk en duidelijk verhaal.

stefanie

xxxx

Stefanie

Dan ben ik reuze benieuwd hoe jij die pudding maakt

Bri

Denk dat ik toch maar niet naar de UvA ga :P

Bri

Pudding ja, maar pistache pudding? En heb je enig idee hoe je zoiets zou moeten maken met poeder en melk? Want nu zat er zo'n vies randje op omdat de melk gekookt had en dat was niet de bedoeling lijkt mij :/

Stefanie

En waarom denk je dat wij in Nederland geen pudding hebben??? Het is dat je vader een jeugdtrauma heeft op dit gebied en daarom heb jij het nog nooit gegeten......... Neem maar een boel smaken mee naar huis!

Stefanie

Lijkt me inderdaad cool, lopen van Azië naar Europa! Succes donderdag....

Claudia G

de hoorcolleges op de UvA zijn overigens ook drie uur:P hahaha dus wen er maast aan!

Claudia G

Voetbalgek!

Het OV van Istanbul is wel aan autisten besteed:D kunnen ze lekker veel uit hun hoofd leren:)

Claudia G

Ik wist btw niet eens dat Troje in Turkije lag (??) Leer ik ook weer wat he;)

Claudia G

Die Selimiye heeft inderdaad veel weg van de Aya Sofia, hoewel ik hem ook wel vond lijken op de Blauwe Moskee, of de Sulmaniyeh (te lang geleden dat ik in Istanbul was:P). hahahaahaha je maakt echt super leuk mee. Ook super coole stadjes voor een historica als jij;)

Hebben Suzanne en Myrte al plannen gemaakt om naar je toe te komen?:P

Stefanie

Ik zag inderdaad ook al de gelijkenis met de mezquita in cordoba op de foto's!

Stefanie

Wat een leuk verhaal weer!

Soraya Sital

"Gebrek aan verleiding (chips, koekjes, snoep) heeft ervoor gezorgd dat ik nu al een nieuwe broek nodig had bijvoorbeeld"

De Turkse desserts (Baklava, Kadayif & Tulumba Tatlisi) zorgen ervoor dat ik binnenkort juist een grotere maat broek nodig heb :P

Bri

Je kunt mijn foto's op FB toch gewoon zien? :P Maar misschien dat ik er hier ook nog wel wat plaats, aangezien niet al mijn vriendjes en vriendinnetjes even actief op FB zijn. Maar dan moet ik dus opnieuw gaan selecteren, is weer een gedoe, dus even kijken wanneer ik daar tijd voor ga hebben.

Bri

Ik denk niet dat ik tijd ga hebben om ze allemaal te bezoeken, laten we het zo zeggen :)

Francine

Zet je hier ook foto's neer of hou je alles op Facebook? Ik ben wel benieuwd!

Claudia G

:) Dan valt het idd mee! Leuk die museumkaart. Hebben ze veel musea in Istanbul?

Bri

Alleen vakantie vieren? Tssssssk, het idee alleen al, de bibliotheek van Sabanci is fantastisch :))

Francine

Leuk dat je het nu al zo naar je zin hebt! Als je alleen naar de foto's kijkt lijkt het net of je alleen vakantie gaat vieren daar... :D
Geniet nog maar lekker van je uitstapjes voordat "college life" weer begint!

Bri

Vijf uur wachten is hier heel normaal, ben ik bang. De andere Erasmusstudenten zitten aan Bogazici en die moesten maar liefst zeven uur wachten op dat papiertje dat ik gisteren in vijf minuten geregeld had. Wat dat betreft is het echt heel fijn om op een privé uni te zitten, van wat ik hoor is het in ieder geval prima geregeld daar.

Ik ben nog niet in een synagoge geweest, zou ook niet weten waar die zou moeten zitten, maar er zijn hier zoveel religieuze groepen dat ze ongetwijfeld meer dan een synagoge zullen hebben :)

Museumkaart kan ik aanvragen zodra ik mijn student ID heb, dus volgende week. Kaart is hier maar 7 euro oid, echt relax :D

Claudia G

Sjonge jonge jonge 5 uur wachten op het politiebureau! Are they crazy? Shit man, ik dacht dat 10 minuten in de rij staan bij NS tijdens het bellen erg was:S

Wel leuk wat je allemaal doet? Ben je ook naar de synagoge in Istanbul geweest? (die bestaat volgens mij echt;))

Veel succes volgende week op het politiebureau. Wanneer krijg je btw je museumkaart?

{knuffel}